Skip to main content
Blogpost redactie asielopvangzuidplas.nl

Vanavond, op 13 februari, zal Cees Bakx namens het platform asielopvangzuidplas.nl, weer gebruik maken van het spreekrecht. Komt u ook naar het gemeentehuis? Op de publieke tribune kunt u de discussie volgen over kleinschalige opvang versus de bestuursovereenkomst van de gemeente met het COA over de ROL voor 300+ opvangplaatsen in Nieuwerkerk.

Cees Bakx is een van de initiatiefnemers van het bewonersplatform asielopvangzuidplas.nl en de petitie ‘Nieuwerkerk zeg Nee, tegen een groot AZC’. Het platform pleit voor de menselijke maat bij asielopvang. Kleinschalig, gericht op integratie en leefbaarheid, en een verdeling over de dorpen die draagbaar is, met behoud van het dorpse en groene karakter dat kenmerkend is voor gemeente Zuidplas.

Over de raadsvergadering

Op de raadsvergadering van vanavond staan veel andere onderwerpen geagendeerd. Nadat het inspreekgedeelte is afgerond, zal duidelijk worden of punt 11 van de agenda als eerste besproken wordt, of dat de volgorde van de agenda ongewijzigd blijft. Punt 11 van de agenda is ‘Motie vreemd: spreiden van asielzoekers over dorpen in gemeente Zuidplas’ van PvdA-GL.’ Lees hier de motie.

De vorige raadsvergadering hield de VVD de motie over dit onderwerp op zak; Lees hier de motie van 24 januari. We zullen zien of partijen elkaar kunnen vinden om de grootschalige opvang zoals die door het college in de bestuursovereenkomst met het COA overeen is gekomen, af te wenden en te kiezen voor kleinschalige opvang, gespreid over de dorpskernen.

De vergadering start om 19.30 uur, gemeentehuis Nieuwerkerk.

One Comment

 • Marga Tietz-Nieuwenhuijzen schreef:

  Mevrouw Tietz – Nieuwenhuijzen en partner zijn helaas verhinderd op 13 februari voor de vergadering.
  Wij hebben veel waardering voor de inzet en volgen alle besprekingen.
  Wij staan achter uw wijze van actie voeren en zullen deze ook steunen. Succes!
  Met vriendelijke groet,
  M. en I. Tietz

Leave a Reply

Close Menu
bewonersplatform asielopvang zuidplas  info@asielopvangzuidplas.nl